ANKARA / GÖLBAŞI - Cemil Yıldırım Ortaokulu

Şbt

Kaymakamımız Sayın Erol RÜSTEMOĞLU, Belediye Başkanımız Sayın Ramazan ŞİMŞEK, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Serap YILMAZ, Şube Müdürlerimiz Bekir SAYLAM ve Mevlüt YALÇINYİĞİT, okulumuzun hayırseveri Cemil YILDIRIM, kızı Yıldız YILDIRIM, oğlu Erdoğan YILDIRIM, yeni dönemin ilk gününde okulumuza teşrif ettiler.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Serap YILMAZ beraberinde Şube Müdürleri Sayın Mevlüt YALÇINYİĞİT ve Bekir SAYLAM okulumuzu ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen Dönem Sonu Faaliyet Haftası kapsamında okulumuzda yapılan etkinlikler.

Ock

Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Celile Eren ÖKTEN okulumuzu ziyaret ettiler. Pençe-Kilit Harekat bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen kahraman evlatlarımız ve vatanımız uğruna can veren aziz şehitlerimizi anmak amacıyla yapılan bayrak töreni ve ardından 1 dakikalık saygı duruşuna katıldılar.

Ock

Esma TUTAR tarafından, velilerimize Bireysel Gelişim ve Kültürel Farkındalık Kursu verildi. Kendisine teşekkür ederiz.

Ock

Ankara Üniversitesi Sismoloji Anabilim Dalı Dr. Öğrt. Üyesi Begüm KOCA, depremlerin doğası, oluş nedenleri ve etkinlikleri konusunda okulumzda bilgilerndirme yaptı. Kendisine verdiği önemli bilgiler ve faydalı sunumu için teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma programına Gölbaşı Kaymakamı Erol RÜSTEMOĞLU, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan ŞİMŞEK, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Çetin GÜZEL, Gölbaşı Kaymakamı Refiği Ejder ŞAHİN, İlçe Jandarma Komutanı Mikail ARIKAN, İlçe Emniyet Müdürü Nail AKÇA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap YILMAZ, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, Meclis üyeleri, sivil toplum kuruşları, muhtarlar, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

ANKARA'NIN BAŞKENT OLMASI

27 Aralık 1919'da Temsil Heyeti'nin Ankara'ya gelmesi ile, bu şehir Millî Mücadele'nin karargâhı olmuştu. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Ankara'da açılmasıyla yeni Türk devletinin temelleri atıldı. Kurtuluş Savaşı buradan yönetildi. Böylece Ankara, fiilen başkent durumuna geldi.

Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasından sonra. İtilâf Devletleri'nin askerleri İstanbul'dan çekildiler. İstanbul'un işgalden kurtulması ile yeni devletin başkentinin neresi olacağı tartışılmaya başlandı. Bazı kişiler İstanbul'un başkent yapılmasını istiyorlardı. Ancak meclisin Ankara'da açılması, buraya fiilen hükümet merkezi olma niteliği kazandırmıştı. Ayrıca Ankara, Türkiye'nin merkezinde, askerî ve coğrafî özellikleriyle başkent olabilecek konumdaydı.

İsmet Paşa (İnönü), bir kanun teklifi hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu. "Türkiye Devleti'nin başkenti Ankara'dır." şeklindeki bir maddelik kanun teklifi kabul edildi (13 Ekim 1923). Kanunun yürürlüğe girmesiyle Ankara yeni Türk devletinin başkenti oldu.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz TÜBİTAK 4006 fuarı kapsamında teşvik almaya hak kazanmıştı.

Mrt

Kütüphane Haftasını okulumuzda okulumuzda hazırladığımız törenle kutladık. Öğrencilerimiz kütüphanemizde sınıf olarak okuma saatleri düzenlediler. Emeği geçen öğretmen ve öğrencierimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda Resim sınıflarımızın yer aldığı, ve öğrencilerimizin çalışmalarını sergilediğimiz ''Sanat Koridoru''muz.

Mrt

Öğrencilerimiz Gezi Tanıtım ve Turizm kulübümüzün düzenlediği etkinlikler kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bulunan Millet Kütüphanesi ve Millet Camisini gezdiler.